Noże kuchenne V Sabatier

Start / Kuchnia / Noże kuchenne V Sabatier

Porcelana w Arkadzie - od prawie 20 lat na rynku, Facebook - kilka tysięcy polubień i średnia ocen 5/5, super bezpieczne pakowanie, łatwy i szybki kontakt, możliwość uzgodnienia wszystkich szczegółów oraz darmowa dostawa na zakupy powyżej 200 zł.

Nóż uniwersalny V Sabatier Richardson Sheffield

Nóż uniwersalny V Sabatier Richardson Sheffield

65,00 
Nóż do obierania warzyw V Sabatier Richardson Sheffield

Nóż do obierania warzyw V Sabatier Richardson Sheffield

65,00 
Noż szefa kuchni 15 cm V Sabatier Richardson Sheffield (2)

Nóż szefa kuchni 20 cm V Sabatier Richardson Sheffield

115,00 
Noż szefa kuchni 15 cm V Sabatier Richardson Sheffield (2)

Nóż szefa kuchni 15 cm V Sabatier Richardson Sheffield

99,00 
Noż do chleba V Sabatier Richardson Sheffield

Nóż do chleba V Sabatier Richardson Sheffield

99,00 

Noże kuchenne V Sabatier Richardson Sheffield.

Dlaczego w naszym sklepie oferujemy Państwu tylko i wyłącznie te noże?

Bo jest to produkt klasy Premium i spełni oczekiwania klientów poszukujących noży wysokiej jakości. No i dostępnych przy tym za rozsądną cenę. Czyli “value for money”. Noże przeznaczone i dla amatorów, i dla profesjonalistów.

Krótka lista ich zalet

Uchwyty noży łączą 3 nity i gwarantują trwałość oraz wygodę użytkowania.
Do produkcji ostrzy producent użył drobnoziarnistej wysokowęglowej stali z dodatkiem chromu, molibdenu i wanadu. Zapewnia to im niezwykłą twardość (55 HRC) i odporność na stępienie i działanie substancji chemicznych. Mogą być myte w zmywarkach (choć tego nie zalecamy).
Noże są dobrze wyważone.
Dzięki jakości użytych materiałów producent udziela na nie 30-letniej gwarancji.

Dlaczego w tym wypadku droższy nóż nie znaczy lepszy?

Na rynku dostępne są dziesiątki noży będących często działami sztuki rzemieślniczej, w tym np. japońskie noże ze stali damasceńskiej. Ich bardzo duża twardość przekracza często 58 HRC. Oznacza to, że do ich ostrzenia będziemy musieli używać specjalnych i dość drogich ostrzałek, a i sam proces ostrzenia wymaga nie lada umiejętności. Poza tym ostry jak skalpel nóż stwarza ogromne ryzyko głębokich skaleczeń. Nie tylko w czasie przygotowywania posiłku, ale i jego mycia.